23 dic 2011

Cursos intensius de tramitació electrònica (e-tràmits) impartits per aCanelma

La llei 11/2007, també coneguda com Llei d'accés electrònic dels ciutadans a l'administració, reconeix, entre d'altres, el dret dels ciutadans a relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques, així com l'obligació d'aquestes a garantir aquest dret. Tot i que el text és efectiu des de l'1 de gener de 2010, i la implantació del DNI-e o altres identificadors digitals (com l'idCAT) es pot considerar un éxit, avui en dia encara es detecten mancances formatives i informatives entre la ciutadania, a l'hora de dur a terme certs procediments.

La necessitat d'instal·lar programari addicional, el desconeixement sobre les possibilitats dels identificadors digitals, l'ús de dispositius com els lectors de targetes o la disgregació dels tràmits disponibles en diferents plataformes web, poden esdevenir barreres a l'hora d'exercir els drets reconeguts per l'administració en matèria de tramitació digital

Donat això, des de aCanelma volem ajudar-vos i apropar-vos tots aquests coneixements, mitjançant cursos intensius monogràfics sobre tramitació electrònica, que us permetin realitzar de forma fàcil els vostres tràmits i gestions online.
El passat 20 de desembre, a la seu bergadana del Consorci de Formació i Iniciatives Cercs-Berguedà, va tenir lloc una acció formativa intensiva per part de l'equip d'aCanelma destinada a aprofundir sobre els conceptes de tràmit electrònic, sigui amb l'administració pública o amb ens privats.

Després d'una introducció on es van treballar conceptes relacionats amb aquest tipus de tramitació, els identificadors digitals i la seguretat a la Xarxa, es van portar a terme una sèrie d'exercicis pràctics consistents en realitzar diversos tràmits reals amb plataformes com la OVT de la Generalitat, la plataforma de tràmits municipals e-TRAM, o diferents ministeris de l'Estat.

Amb l'ús del DNI-e, que permet la signatura de documents i correus electrònics, el grup d'assistents també va tenir la oportunitat de conèixer de primera mà aquesta utilitat de l'identificador digital, realitzant pràctiques de signatura amb el programari ofimàtic d'ús habitual, mitjançant el lector de DNI-e que es va entregar a cadascun dels participants.


El grup, conformat per diferents perfils interessats en l'adopció de la tecnologia aplicada a la tramitació digital, es va mostrar molt participatiu durant la sessió, afavorint d'aquesta manera que tant la part teòrica com les pràctiques de tramitació i signatura, es convertissin en eines útils a l'hora d'afrontar els nous reptes de la Societat de la Informació i el Coneixement.

Si esteu interessats en que us organitzem un curs com aquest en el vostre ajuntament, consell comarcal o a la vostra empresa o entitat, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a: info@acanelma.es. Estarem encantats de col·laborar amb vosaltres.


No hay comentarios :