4 dic 2011

aCanelma participa en la creació dels continguts oficials ACTIC

Fa un mes es va poder veure a diferents mitjans la notícia que el Citilab Cornellà havia publicat els vídeos formatius per al nivell formatiu de l'ACTIC, en concret el material didàctic audiovisual pertanyent als continguts formatius orientats a la preparació del nivell 2 (mitjà) de l’ACTIC, un material elaborat amb el suport de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i les orientacions tècniques del Servei de Societat del Coneixement de l'esmentada Direcció General. 


Doncs bé, durant el mesos de gener i febrer de 2011, l'equip d'aCanelma va participar en la conceptualització d'algunes d'aquestes càpsules ACTIC, d'acreditació de coneixements en TIC, del nivell 2. És la segona vegada que aCanelma participa en aquest projecte, ja que fa un parell d'anys l'Alicia Cañellas ja va encarregar-se de l'elaboració d'algunes de les càpsules del primer nivell (bàsic). 

En aquesta ocasió, en Guillem Ferrer, l'Eva Durall, l'Oriol De Bolós, en Pau Gámez i en Pablo Muiño es van posar mans a l’obra, coordinats per l'Alicia, tant per dur a terme la versió redactada, com el corresponent guionatge previ dels vídeos formatius.

La veritat és que ha estat una experiència molt interessant que va abastar la generació col·lectiva de material didàctic sobre temes digitals tan diversos com els mons virtuals, la sindicació de continguts, les possibilitats laborals de les TIC i Internet, etc. 

I un producte final en format... càpsules formatives, exercicis d’autoavaluació, recursos educatius addicionals a la Xarxa, glossari, guió audiovisual, etc.

Ah! I amb una dinàmica de treball col·laborativa i la utilització d’eines del Web 2.0 orientades a l’emmagatzematge i la compartició a la Xarxa. Carambola! ;)

Un equip de treball que, com explicita el nou lloc web d’aCanelma, incorpora essència transdisciplinar i dinàmiques pròpies dels nous mètodes de producció, és a dir, amb una cultura del treball i organitzativa que potencia valors lligats a la participació, a la coordinació horitzontal, al treball en equip i col·laboratiu i la interdisciplinarietat.

El tema ACTIC evoluciona amb força i tendència incremental des de la seva disponibilitat del servei per a tota la ciutadania fa 2 anys. Actualment hi ha uns 300 centres repartits per tot Catalunya per facilitar l'accés de la ciutadania a l'ACTIC i ara fa 2 mesos es va saber que el nombre de persones que han obtingut els certificats dels nivells 1 i 2 ja són ¡prop de 20.000!

Ha estat tot un plaer participar en aquest projecte ja que, a l'actualitat, ACTIC és el certificat acreditatiu de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència; i que permetrà demostrar aquest nivell davant qualsevol empresa o administració pública.

La feina desenvolupada per l’equip d’aCanelma conformarà una part dels continguts oficials de suport  al projecte ACTIC allotjats i concebuts des de la plataforma d'aprenentatge virtual del Citilab-Cornellà.

Si ja vols anar preparant les proves des de casa et recomanem fer una ullada a la feina que hem fet... ;-)

Fa uns mesos, el Llibre Blanc de bones pràctiques de recerca i innovació a l’Administració catalana, va incloure l’ACTIC com una de les 25 iniciatives més innovadores... però aquesta acreditació ja es pot considerar un carnet de conduir ordinadors a Internet, no? Tu què en penses?

Més informació: Aquí i aquí.

No hay comentarios :